Vízvezeték, szennyvízelvezető csővezeték, és a szaniterek szerelése

vizvezetek_szereles_Budapesten

Épületen belüli és kívüli területeken a vízvezeték, és a szennyvízvezeték szerelését és a javítását vállalom. Korszerű vízszerelési anyagokkal, (rézcső, ötrétegű présidomos cső) és a hozzájuk tartozó idomokkal, fittingekkel végzem a kivitelezéseket.
Vízvezeték szerelés, Vízszerelő munkák, Vízóra szerelés, Vízóra csere, Villanybojler vízkőtelenítése, Duguláselhárítás.
Lakáson kívüli vízvezeték szerelés, és javítás: földmunkával, betontöréssel, és a teljes körű helyreállítással.

Darálós WC szerelés, WC tartály javítás, Lakásfelújítás, Fürdőszoba felújítás, Konyha felújítás. Konyhai mosogatótálca, a mosogató szifon, a mosogató csap beépítését és a cseréjét vállalom.
A fürdőszobai mosdó, a fürdőszobai kád, a fürdőszobai tusoló, zuhanyzó tálca, és a zuhany kabin szerelését, és a cserjét vállalom.
A mellékhelyiségek (WC, Toilet)szerelvényeinek WC tartály, WC tartály szelep, és a szanitereinek Szaniterek AlfölditőlAlföldi Szaniterek
Laufen SzaniterekLaufen Szaniterek
Grohe SzerelvényekGrohe Szaniterek
vízszerelő
WC csésze, falsík mögé szerelhető WC tartály Geberit WC tartály rendszerekGeberit WC
Grohe WC tartály rendszerekGrohe WC
Valsir WC tartály rendszerekValsir WC
WCtartály szerelés Budapesten
szerelését, és a javítását.
Illetve a mosógépek, és a mosogatógépek vízszerelő munkát igénylő feladatokat, mint például: mosógép csap kiállás kiépítése, cseréje. Mosogató, mosdó, kád szifon szerelése, mosogatógép, és a mosógép bekötését a vízvezetékre, és a szennyvízre.

 • Mosdó kagyló szerelése, és a cseréje

 • Mosdó csap cseréje, javítása

 • WC tartály javítása, WC csésze cseréje

 • Beépített mosdó szerelés. Mosogató tálca beépítése, munkalap kivágással

 • Mosogatógép szerelése, javítása

Kád, és a zuhanyzó, tusolótálca beépítése, és a cseréje, vízszerelő, és kőműves munkákkal, burkolat visszaállításával.
A használatban lévő, anyagát tekintve ólom, horganyzott acél, műanyag ötrétegű alubetétes (Valsir, Henco, Tiemme, Rehau, Comisa) és a réz vízvezeték javításait, csőtörés javításait, csőtörés javításokat.
A beépített vízvezetékek, és a lefolyóvezetékek, anyagát tekintve ólom, öntöttvas, kge, pvc műanyag, lefolyóvezeték javításait, csőrepedés javításait, csőtörés javításokat.
Automata locsoló berendezések kiépítését, és a telepítését. Teljes, és részleges Strang csere, vízszereléssel, és lefolyó szereléssel, kőműves, burkoló helyreállítási munkákkalS.
Elektromos fali átfolyós vízmelegítő javítás. Elektromos villanybojler tisztítása, és a cseréje.
Beépített WC öblítő tartály (Geberit, Grohe) javítása, és a szerelése. Darálós WC beépítése. Darálós egység javítása, vízszereléssel.

 • Automatalocsoló berendezések kiépítését, és a telepítését

 • Teljes, és részleges Strang csere, vízszereléssel, és lefolyószereléssel

 • Elektromos bojler tisztítása, és a cseréje

Duguláselhárítás, lefolyótisztítás, duguláselhárító géppel

Lefolyótisztítás, dugulás elhárítás profi duguláselhárító géppel,falbontás nélkül:

 • WC dugulás megszüntetése

 • Mosdó, mosogató dugulás-háritása

 • Padlóösszefolyó duguláselhárítása gépi spirállal

 • Kád lefolyó dugulásának az elhárítása

Darálós WC szerelése, és a javítása

 • Wilo

 • Grundfos

 • Sanisplit

 • Sanipump

Villanybojler vízkőmentesítése, anód cseréje

Elektromos átfolyós, és tárolós vízmelegítő javítása és a karbantartása

Villany bojler szerelése Budapesten.

A villanybojlerek karbantartása nem kényelmi szempont, hanem anyagi jellegű.
Mivel a vízben lévő mészkő hő hatására kicsapódik a használatban lévő vízcsövek, indirekt bojlerek, átfolyós vízmelegítők, kazánok csővezetékeinek a belső falára, és ez által áramlási, és hatásfok romlásokat okoz. A mészkő nem más mint a köznyelvben elterjedt vízkő.
A csaptelepek, és a környezetében található pöttyök nem más mint a vízből hő hatására kicsapódott mészkő.
Ez a hőhatás nem más mint a meleg víz párája lecsapódik a hidegebb felületre, és vízcseppek formájában van jelen,ezután a vízcseppekben lévő mészkőrészecskék megtapadnak a felületen, a víz elpárolog, és megmarad a vízkő.
A hideg víznél ugyanez a reakció, csak fordított a levezetés, azaz a hidegebb víz a csaptelepen azonnal megjelenik, ha a csaptelep környezeti hőmérséklete magasabb a víz hőmérsékleténél.

villanybojler fűtőszál

A villanybojlerben az elektromos fűtőszál környezetében igen magas a hőmérséklet, és ezért azonnal kicsapódik a vízkő a fűtőszál felületére, ott is marad, és csak halmozódik. Ezáltal a fűtőszál, és közvetlenül a bojler hatásfoka fokozatosan romlik. Mivel a vízkő rossz hővezető, ezért jól szigetel, és minden egyes fűtésnél több időbe kerül ugyanazon vízmennyiség felfűtése, ezt a villanyóra igen jól igazolja. A vízkő kicsapódás intenzitása 50oC fölött kezdődik.
Mivel a vízkő a villanybojler elektromos fűtőszálán megtapad, a víz már nem oldja, ezért a vízkövet mechanikus úton lehet eltávolítani a fűtőszálról. A vízkövet a savak oldják, de az elektromos bojlernél nem lehet 100%-ban eltávolítani vízkőmentesítő eljárással, azaz savazó géppel a vízkövet, mivel a folyamat során nincs közvetlen kapcsolat a vízkőmentesítő folyadék áramlási útja, és a fűtőszál között.

villanybojler anód csere

Legalább két-három évenként szükséges a tisztítás, mivel ennyi idő elteltével halmozódik föl annyi vízkő az elektromos fűtőszálon, és körülötte, hogy még nem káros a bojler működéséhez, és nem nő meg a villany fogyasztása annyira, hogy túlterhelje a hálózatot. Fontos megfigyelni, hogy fűtés közben csöpög-e a kombinált biztonsági szelep kivezetésénél a víz. Abban az esetben, ha nem csöpög, akkor azonnal érdemes szakembert hívni, és kicseréltetni, mivel ez lehet maga a szelep hibája, vagy dugulás is okozhatja.
Felhívnám szíves figyelmüket, hogy a hibás biztonsági szelep csőtörést, és bojlerrobbanást is okozhat.

Mivel a fűtés hatására a táguló víz folyamatosan igénybe veszi, és nagyobb nyomást gyakorol a vízvezetékekre, és a bojler acél testre is. Ez a nyomásgyakorlás a bojler belsejében elsősorban a zománcozott felületet teszi tönkre, és ezután az anód cseréjét már évente kell elvégezni. Viszont az ilyen bojlerben lévő víz fogyasztása már nem igazán egészséges, mivel az anód fogyása közben alumíniumsó keletkezik, ami keveredik a vízzel.
Ariston, Hajdú, és egyéb márkájú olasz gyártmányú villanybojlerek szerelése, karbantartása.

Elektromos villanybojler típusai:

Hajdu elektromos forróvíztároló, 5, 10, 30, 60, 80, 120, 150, 200 literes kivitelben.

A Hajdu bojlerekről annyit érdemes tudni, hogy nagyon megbízhatóak, illetve a garancia időtartama is azt igazolja.
Viszont kevesen tudják, és sajnos egyes szerelők nem, vagy hiányosan tájékoztatják a kedves ügyfelet a garancia érvényesítéséről.

Ariston

A vízszerelő munkákat Budapesten, és 30 km -es körzetében vállalom

Vízszerelő, csőhálózat építés, szaniter és csaptelep csere feladatokat vállalok, Budapest egész területén:
Budapest I.kerület Várkerület, II.Rózsadomb, III.Óbuda-Békásmegyer, IV.kerület Újpest; Budapest; V.kerület Lipótváros, VI.Terézváros; VII.Erzsébetváros, VIII.Józsefváros; Budapest: IX.kerület, Ferencváros, X.kőbánya, XI.Újbuda, XII.Hegyvidék; Budapest; XIII.kerület, Angyalföld, Budapest, XIV.Zugló. Budapest, XV.kerület, Rákospalota, XVI.Mátyásföld, XVII.Rákoskeresztúr, XVIII.kerület, Pestszentlőrinc, Pestimre; XIX.kerület, Kispest, Budapest: XX.Pesterzsébet, XXI.Csepel, XXII.Budafok, Tétény; XXIII.Soroksár,
és Budapest vonzáskörzetében,
Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Gyál, Üröm, Fót, Solymár, Pomáz, Dunakeszi, Budakeszi, Budaörs,
Vízvezeték szereléssel, Csőhálózat cserével, Csaptelep cserével, Mosdókagyló szereléssel, cserével, Tusoló szereléssel, Mosdó, Mosogató, Kád Duguláselhárítással kapcsolatos megrendeléseket a megadott elérhetőségeimen jelezhetik felém.
Vízszerelő, fűtésszerlő, gázkészülék szerelő és gázkészülék csere feladatokat vállalok, Budapest egész területén:
Budapest 1. kerület Várkerület, 2. Rózsadomb, 3. Óbuda-Békásmegyer, 4. kerület Újpest; Budapest; 5. kerület Lipótváros, 6. Terézváros; 7. Erzsébetváros, 8. Józsefváros; Budapest: 9. kerület, Ferencváros, 10. kőbánya, 11. Újbuda, 12. Hegyvidék; Budapest; 13. kerület, Angyalföld, Budapest, 14. Zugló. Budapest, 15. kerület, Rákospalota, 16. Mátyásföld, 17. Rákoskeresztúr, 18. kerület, Pestszentlőrinc, Pestimre; 19. kerület, Kispest, Budapest: 20. Pesterzsébet, 21. Csepel, 22. Budafok, Tétény; 23. Soroksár,

Köszönöm, hogy meglátogatott!

Copyright © Az oldalt szerkeszti: Varga Miklós Minden jog fönntartva!