Fűtésszerelési munkák

radiátor szerelés Budapesten

A használatban lévő, anyagát tekintve acél, műanyag, ötrétegű Alubetétes, és réz fűtési vezetékek, illetve a fűtési szerelvények, radiátor, radiátorszelep, padlófűtés szerelését, és a javítását.

Lakások radiátor szerelése, fejlesztés és kilyukadt radiátor esetén. Radiátor szelepjavítás, töm szelencés radiátorszelep, vagy beragadt radiátor szelep miatt, radiátor szelep csere fejlesztés, vagy beragadt, nem javítható szelep miatt.

Osztógyűjtők kiépítése, új fűtés rendszer kivitelezésénél, iszapleválasztóval ellátva. Osztógyűjtő javítása, meglazult alkatrészek tömítetlensége miatt. Ennek az első jelei víznyomás csökkenés, de lehet a tágulási tartály tömörség vesztése, azaz a levegőoldali nyomásesés következménye.

Ezt könnyű felismerni, mivel a fűrés utántöltése miatt a melegedő fűtési víz tágulása során hamarabb eléri a kritikus nyomást, és a biztonsági szelep csöpögni kezd. A tágulási tartály akkor szorul cserére, ha a feltöltött fűtési rendszer hideg állapotában az üzemi nyomára van feltöltve, ami 1,2 -1,5 bar.

A fűtés elindulása során elég hamar eléri a kritikus nyomás határát, így a biztonsági szelep csöpögni, majd a további melegedés következtében le is fújja a fölösleges vizet. Ez azonban akkor 100%-os tényállás, ha a levegő oldalon is fűtés víz jelenik meg, illetve a leeresztés során a fűtés rendszerből is, párhuzamosan nyomáscsökkenést produkál, így a fűtő vizet a tágulási tartályon le tudom engedni.

Ezt a jelenséget normál esetben 2,5 - 3 bar nyomáson észlelni kell, ha viszont nem történik meg ez a lefújás az adott nyomáson, akkor a biztonsági szelep sem a rendeltetésének megfelelően működik. Megkérem a tisztelt olvasókat, ha nem szakemberek, akkor ezekkel a műveletekkel ne kísérletezgessenek, mert több kárt okozhatnak maguknak, illetve a gázkazán, vagy a kombi cirkóban is, mint hasznot.

Ezeket a műveleteket, csak szakképzett szakember végezheti!

Padlófűtés kiépítés, álpadlófűtés kiépítés, légtelenítés, beszabályozás. Ezek a műveletek elengedhetetlenek a tökéletes, és optimális fűtés, és a gázfogyasztás érdekében.

Köszönöm, hogy meglátogatott!

Copyright © 2020 - Varga Miklós - Varga Lakásszerviz - Minden jog fönntartva!